Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Hos oss er både store og små hunder hjertelig velkommen!
Turer Turer Turer Turer Turer Flotte turområder rundt hundesenteret brukes både sommer og vinter
Easy, Jubel, Tundra og Pi Easy, Jubel, Tundra og Pi Easy, Jubel, Tundra og Pi Easy, Jubel, Tundra og Pi Easy, Jubel, Tundra og Pi Våre egne hunder er stadig å møte på i hundesenteret
Lene Lene Lene Lene Lene Lene eier og driver Rana Hundesenter
Heidi Heidi Heidi Heidi Heidi Heidi og noen av hennes herlige malamuter
Tiril og Lui i kjent stil
Lovise Lovise Lovise Lovise Lovise Lovise med lille Fauna
Elise og hennes engelsksetter Skaiti

Et pensjonat tilpasset hundens behover


Rana Hundesenter er et topp moderne hundepensjonat i landlige omgivelser, og vi er selvfølgelig klarert i forhold til gjeldende regelverk hos Mattilsynet!

Hos oss får alle hunder enerom, eneste unntak er hunder som kommer fra samme hjem hvor eier ønsker de skal bo sammen. 

Vi har tilpassede bur for å optimalisere din hunds opphold hos oss; varme soner, egne spesialbur til små hunder, mer skjermede bur for de eldre og mer sjenerte o.l. Har din hund særskilte behov? Ta kontakt med oss for å tilpasse plasseringen av din hund ved et opphold.

Utendørs har vi flere hundegårder, mulighet for å få stå ute i bånd og følge med på hva som skjer og en stor luftegård på ca 2mål. I luftegården får de hundene som egner seg til det være sammen med andre hunder i fri lek, selvfølgelig under oppsyn. Vi tilpasser hvilke hunder som kan være sammen ut fra erfaring og eiers informasjon. Normalt sett får din hund leke i luftegården minimum to ganger daglig.

Vi ligger unikt til mellom fjord og fjell, og har flotte turområder som vi benytter oss av

Et opphold hos oss er helpensjon, det vil si at fôr er inkludert i prisen. Det fôres enten med tørrfôr fra Acana eller rått fra MUSH.. Alle hundene som er i pensjon hos oss får tilpasset fôret til sitt livsstadie og hold. Dersom du har en hund som er allergisk eller sensitiv anbefaler vi at du tar med eget fôr (ikke reduksjon i pris)

I tillegg til luftegårder, enerom, mat og andre selvfølger har du som eier mulighet til å skreddersy oppholdet til din hund i form av ekstra turer ut fra området, trening, tyggegodis, mental aktivisering, vask, kloklipp m.m 

Om oss

Rana Hundesenter eies og drives av Lene Aakre og Tommy Alterskjær, som bor på gården sammen med sine to sønner.

Lene er ansvarlig for den daglige driften ved Rana hundesenter. Lene har alltid vært godt over snittet interessert i hund, hundetrening og -atferd, og siden hun anskaffet første egne hund i 2005 har det vært en stor del av hennes livsstil. Hun ble ferdig utdannet Dyrepleier i 2010, og har flere års arbeidserfaring fra smådyrsklinikk. Denne erfaringen kommer godt med i håndteringen av de gjestene som trenger ekstra stell og pleie i forhold til sykdommer. 

Lene har deltatt på kurs i de fleste hundesporter, tatt deler av oppdretterskolen hos NKK, er godkjent jakthundinstruktør gjennom NJFF og fullførte i 2020 en ettårig hundetrenerutdannelse ved Blåfjell Hundesenter. Hun har også erfaring innen å holde valpekurs samt hverdagslydighetkurs. 

Den generelle interessen for hund har ført til at Lene har eid og opplevd mange forskjellige raser ( bl.annet dvergpinscher, polarhunder, staffordshire bull terrier, retrieverblanding). I dag består flokken av to strihåret vorsteh og en working springer spaniel.

Tommy er vokst opp med jakthund i familien, naturlig nok som aktiv elgegerfamilie. Hans allsidige interesse for jakt og friliuftliv førte etthvert vår barteprinsesse, den strihårede vorstehren Pi, inn i familien. Han er glad i den praktiske delen ved hundeholdet, og har bl.annet ført Pi frem til off.godkjent ettersøkshund når hun bare var litt over året gammel. Han jobber til daglig ved Bernhard Olsen som prosjektleder, men har et noe utvidet vaktmesteransvar ved hundesenteret :-)

Felles for de begge er en stor glede over hunder og friluftsliv, som de prøver å videreformidle til de to sønnene deres. Faktisk så møttes de for første gang, da Tommy var deltager på et valpekurs Lene holdt ved dyreklinikken :-)

I mars 2021 fikk vi med oss Elise Andine Skogseth i gjengen, og hun er den dere møter oftest i tillegg til Lene. Elise er greit over snittet interessert i hund, hundetrening og læringsteori. Pr i dag har hun Engelsk setteren Skaiti og strihåret vorsteh Leica samt samboerens norrbotnspetser. Elise har gått flere kurs som omhandler hundetrening og spesielt jakthunder, og fullførte i 2022 Instruktørutdannelse, Atferdskonsulent og Hundetrenerutdannelse ved  Lundqvist Hundeskole. I tillegg til det praktiske arbeidet på hundesenteret har hun også tatt flere privatkonsultasjoner med kunder. 

Siden 2022 har vi hatt Tiril Osmo Fagermo sitt effektive og positive vesen sammen med oss. Hun er, i tillegg til en utømmelig energibunt, dyktig og entusiastisk i sin omgang med gjestene. Hun er vokst opp med hund rundt seg, og pr i dag har hun border collien Lui som hun lever det glade liv sammen med

Tidlig vinter 2019 ble også Lovise Tetmo Juliussen med på laget som avløser og ekstrahjelp. Lovise er genuint interessert i hund og hundetrening, og er et sprudlende arbeidsjern som både to- og firbeinte ikke kan la være å bli glad i. Hun er vokst opp på gård med både gjeter- og jakthunder, men det er nå irsksetteren Fauna som skal trenes frem til å bli jakt og kanskje prøvehund? 

Høsten 2017 ble Heidi Helgaker ansatt hos oss som avløser og ekstrahjelp. Heidi har siden hun fikk sin første hund i 2004 vært innom både lydighet, agility og jobbet med godkjent besøkshund før hun ble bitt av hundekjørerbasillen. I tillegg har hun en bachelor i biologi, med mye fokus på atferdsbiologi og etologi.
Like før oppstart her fullførte hun også sin master i naturbasert reiseliv, så det er ingen tvil om hvor interessen ligger. Heidi er den heldige innehaver av 4 flotte malamuter og to herlige shiba. Heidi jobber pr i dag full stilling som lærer, men stiller fortsatt opp om vi trenger ekstra armer og bein

Innimellom har vi utplasseringer og praktikanter hos oss gjennom både NAV, private firma og andre institusjoner. Å gi arbeidserfaring og positiv mestring til de som har havnet litt utenom i arbeidslivet er givende, og hundene syns alltid det er trivelig med ekstra oppmerksomhet og kos. 

Lyse lokaler med store rom Hver hund får sitt eget rom, tilpasset størrelse
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn